Mammas björnkaka

Bakas på fil eller gräddfil. God smak av kanel och kardemumma.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1 1/4 dl fil eller gräddfil
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ tsk kardemumma
  • 1 ½ tsk kanel

Gör så här

  1. Smält smöret och häll i filen så att den blir varm.
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Tillsätt filblandningen.
  4. Blanda mjölet med bakpulver, vaniljsocker och kryddorna, rör till en jämn smet.
  5. Bred ut smeten i en smord och bröad form.
  6. Grädda i 175 grader i ca 35-40 minuter.

Kommentarer

Jättegod kaka som nygjord och ljummen är bäst tillsammans med ett glas kall mjölk! Annars funkar den precis när, var och hur som helst. Saftig och god!
Har precis avnjutit en bit ljummen björnkaka, Mmmm så gott det var...Full pott..
Vilken tur att "mammas" björnkaka finns här, eftersom jag tappat receptet. Min mamma pudrade även florsocker över den uppstjälpta kakan. Kom alltid ihåg att spara några rejäla skedar smet för avsmakning!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…