Mammas underbara äppelkaka för långpanna

Denna kakan är jag uppvuxen med. Den är så underbart god och lättlagad. Kan antingen ätas som den är, eller som en efterrätt med vaniljsås till. Detta recept är lagom för en långpanna, perfekt om man vill ha lite fika liggande i frysen. Jag brukar oftast göra två långpannor samtidigt, då klarar man sig länge sen. Receptet kan även delas på tre så blir det lagom för en vanlig sockerkaksform.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 9 dl socker
  • 9 dl mjöl
  • 450 g smör eller margarin
  • 6-7 stora äpplen, gärna fasta och lite syrliga som t ex Jona Gold
  • Socker och kanel att rulla äpplena i

Gör så här

  1. Skala äpplena och ta ur kärnhusen. Dela dem i klyftor. Vispa ägg och socker. Smält smöret. Tillsätt mjölet och smöret. Häll smeten i en smörad och brödad långpanna. Vänd äppleklyftorna i kanel och socker och tryck ner dem ganska tätt i smeten. Grädda i ugnen på 175 grader i 50 minuter. Dela sedan kakan i rutor i långpannan.

Kommentarer

Absolut den godaste äppelkaka jag har ätit!
Nog den godaste och lättaste äppelkaka jag någonsin gjort :)

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…