Mandelbotten med hallonmousse – diabetes

Det är roligt att ha lite diabetesrecept och kunna variera när man väl ska baka!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 dl sötmandel (65 g)
  • 1/2 dl lättströ
  • 2 äggvitor
  • 4 gelatinblad
  • 3/4 dl grädde (mellan- eller visp-)
  • 200 g hallon (färska eller tinade osockrade)
  • 1 1/2 dl Kesella (1% fett)

Gör så här

  1. Ugn: 175°
  2. Lägg bakplåtspapper på en plåt och rita ut en rundel, 20 cm i diameter. Skålla, skala och mal mandeln.
  3. Vispa äggvitorna hårt och vänd ned sockret och mandeln.
  4. Bred ut massan i den markerade rundeln och grädda bottnen mitt i ugnen i 20 minuter.
  5. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten och vispa grädden.
  6. Ta undan ca 15 bär och mosa resten med en gaffel. Blanda Kesella, grädde och bärmos. Lös upp gelatinet på svag värme och rör ned i smeten.
  7. Lägg mandelbottnen på ett fat och klicka på moussen. Garnera med de resterande bären och låt stå svalt till serveringen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…