Mandelflarn med citronkräm

Kanon goda flarn med syrlig citronkräm i mellan. Krämen kan du förvara i kylen, ta fram ett flarn och bred på krämen och njut precis när du är sugen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g sötmandel
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 1½ msk ljus sirap
  • Fin rivet skal av 1 citron
  • Citron kräm
  • 100 g smör
  • 2 msk florsocker
  • 4 msk lemoncurd

Gör så här

  1. Sätt ugen på 200 grader.
  2. Skålla och skal mandeln, fin hacka den eller köp
  3. färdig hackade i påsar.
  4. Mät upp matfett,socker,vetemjöl,mjölk och sirap i en kastrull.
  5. sjud upp blandningen under omrörning.
  6. Ta genast bort från plattan när det börjar små bubbla.
  7. Får INTE koka.
  8. Tillsät mandeln och citronskal.
  9. Låt den stå och svälla medans du gör citronkrämen.
  10. Skeda ut smeten i små klickar på bakplåtspapper, placera inte för tätt, de flyter ut regält under gräddning.
  11. Grädda flarnen mitt i ugnen 6-7 minuter eller tills de är gyllen bruna.
  12. Låt de kallna på plåten innan de lossas.
  13. Förvara flarnen i en luft tät förpackning, då håller de sig spröda länge.
  14. Citronkräm:
  15. Rör smör och florsocker smidigt, klick ner lemoncurd och rör den smidig.
  16. Förvara krämen i en burk i kylen och gör flarnen när du ska lägga fram dom.

Kommentarer

Smaskiga,måste lägga dem i frysen innan dom tar slut, tar lite tid att göra men är värda det.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr