Mandelkaka med plommon

Portionspajer med plommon och mandel från Allers 35/10!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g mandel
  • 3 ägg
  • 2 dl Kesella
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl socker
  • Ca 12 plommon, t ex Victoria eller Opal
  • Garnering:
  • Florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj 6 portionsformar med matfett.
  2. Skålla och skala mandeln och mal i mandelkvarn. Vispa samman ägg, Kesella, vispgrädde och socker lätt. Vänd ned mandeln. Fördela smeten jämnt i formarna.
  3. Dela och kärna ur plommonen. Lägg dem med den kupiga sidan upp i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen tills pajerna fått svagt gyllenbrun färg och smeten stannat, ca 25 minuter.
  4. Pudra över florsocker och servera pajerna ljumma.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…