Mandelkaka med punschkräm

God mandelkaka med glasyr

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Mandelkaka:
  • 100 g malen mandel
  • ca ½ tsk bittermandelolja
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • Punschkräm:
  • 1 äggula
  • 1/4 dl socker
  • 1½ dl grädde
  • 1 tsk potatismjöl
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Arraksessens
  • Rostad flagad mandel

Gör så här

  1. Mandelkaka:
  2. Vispa ihop mandelkakan och häll i en smord avlång form ca 20x30 cm.Grädda i 175 grader.
  3. Punschkräm:
  4. Blanda äggula, socker, grädde och potatismjöl i en tjockbottnad kastrull. Värm upp under omrörning till första bubblan. Ta av kastrullen och låt svalna i kallvattenbad.
  5. När krämen är kall vispas smöret, arraksessensen och vaniljsockret i.(Den godaste arraksessensen finns på Stockholms essensfabrik, tycker jag.)
  6. Bred punschkrämen på den avsvalnade kakan. Strö rostad flagad mandel på.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…