Mandelkakor med toscaglasyr

De här godbitarna bakar du i långpanna och toppar med ljuvlig toscasmet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • ½ dl vispgrädde
  • Glasyr:
  • 125 g skållad, skalad sötmandel
  • 150 g smör
  • 1½ dl strösocker
  • 0.75 dl vetemjöl
  • 0.75 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en liten långpanna som mäter ca 25x35 cm med bakpapper. Smält smöret och ställ åt sidan att svalna.
  2. Vispa äggen och sockret vitt och poröst. Sikta ner mjölet och bakpulvret och tillsätt grädden. Rör varsamt smeten slät. Vänd sist ner det avsvalnande smöret och rör åter igen smeten slät.
  3. Bre ut smeten jämnt i långpannan och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter.
  4. Hacka mandeln till glasyren. Blanda med resten av ingredienserna i en kastrull. Sjud under omrörning och ta därefter kastrullen från värmen.
  5. Ta ut den nästan färdiggräddade kakan och bred över toscasmeten. Ställ åter in kakan i mitten av ugnen och grädda i ytterligare 10-12 minuter, eller tills ytan har fått gyllenbrun färg. Låt kakan kallna innan den skärs upp i rutor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…