mandeltårta

Den är jätte dryg och räcker till många, men ooo så mumsig. Man kan förbereda genom att göra botten och frysa den.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • botten:
  • 200 g sötmandel
  • 6 st äggvitor
  • 2 dl socker
  • fyllning: smörkräm
  • 6 st äggulor
  • 1 1/2 dl socker
  • 150 g smör
  • 4 dl vispgrädde
  • 4 - 5 dl vispgrädde till garnering

Gör så här

  1. Mal mandeln till botten.
  2. Vispa äggvitorna hårt. Häll i socker och blanda runt.
  3. Vänd slutligen ner mandeln i smeten.
  4. Smöra en 30*40 cm långpanna och bred ut smeten i den.
  5. Grädda i 20-25 min i 175 grader.
  6. När den är färdiggräddad, vänd den upp och ned och dra försiktigt bort ev smörpapper när den kallnat.
  7. Smörkrämen:
  8. Blanda ägg socker och grädde i en kastrull. Lägg i smöret i en klump. Sjud sakta medan smöret smälter under viss omrörning.
  9. Sjud en liten stund efter smöret smält.
  10. Ställ sedan kallt så att smörkrämen blir fast.
  11. Bred den över botten.
  12. Vispa grädden till garneringen.
  13. Spritsa ett finrutigt mönster på smörkrämen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…