Mandeltoppad cheesecakepaj

Som har en krämig fyllning av philadelphiaost, kesella och äpplen. Serveras ljummen med lättvispad grädde, vaniljsås eller glass.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 125 g smör
  • Fyllning:
  • 4 syrliga äpplen
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 dl kesella
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 tsk kanel
  • Garnering:
  • Flagad mandel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Hacka snabbt samman alla ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en pajform och ställ kallt att vila i ca 30 minuter.
  3. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen i 8-10 minuter. Sänk värmen till 175º.
  4. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i klyftor.
  5. Lägg klyftorna jämnt i pajskalet.
  6. Blanda samman resterade ingredienser till fyllningen till en slät konsistens och häll den över äpplena.
  7. Ställ in formen i ugnen och grädda pajen tills fyllningen stannat, ca 30-35 minuter.
  8. Strö över lite flagad mandel ca 5 minuter innan pajen är färdiggräddad så att mandeln blir lätt rostad.
  9. Njut!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr