Mango Cheesecake med kokos och lime.

Det här receptet provade jag i helgen. Rena drömmen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 8 digestivekex
  • 2 dl kokosflingor
  • 100 g smör
  • Fyllning:
  • 225 g fryst mango
  • 2 msk pressad lime
  • 200 g naturell färskost
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • Rippel:
  • ½ gelatinblad
  • 225 g fryst mango
  • 1 msk florsocker
  • 1 msk pressad lime

Gör så här

  1. Smula kexen fint och blanda med kokos. Smält smöret och blanda ner det. Knäpp fast ett bakplåtspapper i bottnen på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Platta ut blandningen i formen.
  2. Tina och mixa mangon slät, blanda med limesaft. Vispa färskost, yoghurt, florsocker och vaniljsocker slätt med mangopurén. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Värm ca 2 dl av mango-yoghurtblandningen. Ta upp gelatinbladen och smält dem under omrörning i den varma blandningen. Vispa ner gelatinsmeten med resten av mangoyoghurten.
  3. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i mangosmeten och blanda väl. Häll blandningen i formen.
  4. Rippel: Lägg det ½ gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter. Mixa mangon slät tillsammans med florsocker och limesaft. Häll hälften i en kanna och ställ undan den till servering. Värm hälften av mangopurén som är kvar. Ta upp gelatinbladet och lå det smälta däri. Blanda sedan med resterande mangopuré. Ringla det i två runda ringar över mangoyoghurten i formen. Rör runt med skaftet på en sked till ett vackert mönster. Ställ cheesecaken i kylen i ca 3 timmar, tills den stelnar. Servera kvarvarande mangosås vid sidan om.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…