Mangokaka

Mango är så gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 djupfrysta smördegsplattor
  • 2 mango
  • 250 g keso
  • 2 äggulor
  • 2 msk potatismjöl
  • 4 msk florsocker
  • 1 citron
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 äggvitor
  • 0,5 dl socker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Tag fram smördegsplattorna och låt dem ligga i rumstemperatur ca 15 minuter. Lägg långsidorna bredvid varandra, fukta ena kanten och tryck ihop dem så att det blir en stor smördegsplatta.
  2. Kavla ut smördegen så tunt att den räcker att täcka bottnen och kanter i en pajform 20-25 cm i diameter. Ställ pajformen kallt ca 15 minuter. Nagga bottnen med en gaffel och grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter. Sänk ugnsvärmen till 200°.
  3. Dela mangon på längden genom att skära på var sida om kärnan. Skär mangon i klyftor och skär loss fruktköttet från skalet.
  4. Blanda keso, äggulor, potatismjöl, florsocker, citronskal, vaniljsocker och ev. rom. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner socker- och kesoblandningen. Bred ut fyllningen i pajskalet. Garnera med mangoklyftorna. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…