Mangoldpasta

Mangold är både gott och nyttigt. Här blandar vi den med pumpakärnor som innehåller mycket fleromättat fett till en enkel pastasås.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g fullkornspasta
  • 200 g mangold eller spenat, färsk eller fryst
  • ½ röd spansk pepparfrukt
  • 2 dl pumpakärnor
  • 1 örtbuljongtärning
  • 1 msk olivolja
  • ½ citron, pressad saft
  • 30 g parmesanost

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Mixa mangold, urkärnad pepparfrukt, pumpakärnor och örtbuljongtärning. Fräs blandningen i olivolja. Tillsätt citronsaften.
  3. Rör ihop pastan med mangoldfräset. Hyvla eller riv parmesanost över och servera genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept