Mangomousse med hallon och choklad

Fräsch och frisk i smaken, jättegott. Det går jättebra att använda fryst tärnad mango, enkelt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 1 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 2½ gelatinblad
  • 2 mango, väl mogna eller ca 400 g fryst mango i tärningar
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk saft av citron
  • Garnering:
  • Mörk choklad
  • Hallon

Gör så här

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp vatten med vaniljstång, frön och strösocker i en kastrull, rör så att sockret smälter. Ta upp vaniljstången, låt lagen svalna.
  2. Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 min i kallt vatten. Skala mangon och skär loss fruktköttet. Mixa det med den avsvalnade sockerlagen.
  3. Vispa grädden och rör ihop med mangoblandningen. Krama ur gelatinbladen och smält dem försiktigt i citronsaften i en kastrull. Rör ner den i en tunn stråle i mangomixet. Fördela moussen i glas och låt stelna i kylen i minst 4 timmar.
  4. När moussen hade stått ett tag i kylskåpet, ringlade jag över lite smält blockchoklad, stoppade tillbaka i kylen så chokladen fick stela. Garnerade med hallonen just innan servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…