Mangopassionfromage

En somrig efterrätt som även passar bra efter en stadig middag på vintern...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 450 g mangokött, mogen färsk (ca 2 st)
  • 2 st lime, saften
  • 3 st gelatinblad
  • 3 st äggulor
  • 0,75 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • Garnering
  • 3 st passionsfrukter
  • Mynta

Gör så här

  1. Lägg mangokött och limesaft i en mixer och kör det slätt.
  2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
  3. Vispa äggulor och socker krämigt. Vispa grädden i en annan skål.
  4. Värm upp mangomixet i en kastrull.
  5. Krama ur gelatinbladen och låt dem lösa upp sig i den varma mangon.
  6. Vänd ner mangon i äggvispet. Vänd därefter ner grädden.
  7. Fördela smeten i små fina glas, koppar eller skålar. Låt stå i kylen i ca 3 tim.
  8. Dela passionsfrukterna, gröp ur fruktköttet och garnera fromagen. Avsluta med en kvist mynta.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…