Mannagrynspudding med dinkel

FÖR ALLA? Innehåller gluten. Laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett. Mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risdryck. Använd mjölkfritt matfett.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl dinkelmannagryn
  • 8 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • 4 msk socker
  • 2 bittermandlar
  • Salt
  • Körsbärssylt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka upp mjölken med 1 krm salt. Sänk värmen och vispa i mannagrynen. Låt sjuda ca 5 minuter till en tjock gröt utan klumpar. Låt svalna.
  3. Blanda i äggen och äggulan. Smaksätt med socker och finriven bittermandel. Häll gröten i en smord ugnssäker form.
  4. Grädda mitt i ugnen i 20–30 minuter.
  5. Servera mannagrynspuddingen med körsbärssylt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…