Marängapelsiner

Dekorativ dessert - och så lättgjord! Mycket uppskattad av både yngre och äldre årgångar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 apelsiner
  • 2 äggvitor
  • 4 msk strösocker
  • ½ liter vanilj- eller gräddglass

Gör så här

  1. Skär av ett lock på varje apelsin. Pressa saften ur apelsinerna, spar den och skrapa ur fruktköttet. Sätt in skalhalvorna i kylen.
  2. Vispa upp äggvitorna till hårt skum och vänd ner sockret.
  3. Fyll skalen med hårdfrusen glass, droppa lite apelsinsaft över och bred marängsmeten toppigt över glassen.
  4. Sätt in apelsinerna i 250 grader ugnsvärme och låt marängen få färg.
  5. Passa väl, det tar bara 1-2 min.
  6. Servera omedelbart.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr