Marängbakelse

Sprid kärlek på alla hjärtans dag, men även året om.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Maräng:
  • 3 äggvitor (100 ml)
  • 2 dl Dansukker strösocker
  • 1/2 krm ättiksprit
  • Fyllning:
  • 200 g färska eller frysta bär
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g Kesella
  • 1 msk Dansukker gelésocker multi
  • 1 tsk Dansukker vaniljsocker med äkta vanilj
  • Garnering:
  • 1 msk Dansukker florsocker
  • Frukt eller bär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°.
  2. Rita hjärtan, tre till varje bakelse, cirka 10 cm höga på baksidan av ett bakplåtspapper.
  3. Smöra och mjöla markeringarna.
  4. Maräng: Vispa äggvitor, ättiksprit och hälften av sockret vitt och pösigt. Vänd försiktigt i resten av sockret.
  5. Bred eller spritsa ut smet i de smorda och mjölade markeringarna.
  6. Resterande smet kan bara klickas ut till vanliga maränger. (Kan t ex användas till marängsviss).
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter. Låt svalna på galler.
  8. Fyllning: Vispa grädde, gelésocker och vaniljsocker fast. Rör ner bären och kesellan i grädden.
  9. Lägg fyllningen mellan marängerna precis före serveringen (Om man vill göra bakelserna i förväg, kan man pensla marängerna med smält choklad så att de inte blöts upp av fyllningen. Väljer man vit choklad syns den inte.)
  10. Garnering: Garnera bakelserna med lite frukt eller bär som pudras med florsocker.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…