Marängkrisptårta med rabarberkompott

Praktisk långpannetårta med sommarsmak av len vaniljkräm och syrlig rabarberkompott. Receptet skickades in till ICA-Kurirens tårttävling av Ingeborg Wirbrant i Virserum. Ur ICA-Kuriren nr 29-30/12.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 4 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 3 dl cornflakes
  • Vaniljkräm:
  • 4 äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • Rabarberkompott:
  • 400 g rabarber
  • 1 dl socker
  • Garnering:
  • 4 dl vispgrädde
  • Hallon
  • Ev hackade myntablad

Gör så här

  1. Bottnar:
  2. Sätt ugnen på 125 grader.
  3. Vispa äggvitorna hårt och vänd ned sockret. Krossa cornflakes och blanda i. Bred ut på smörat bakplåtspapper i en långpanna (ca 30x40 cm) och grädda längst ned i ugnen ca 1 timme och 15 minuter.
  4. Vaniljkräm:
  5. Blanda äggulor, socker, grädde och mjöl i en kastrull och sjud ihop till en tjock kräm. Rör hela tiden. Låt krämen svalna och rör i vaniljsocker.
  6. Rabarberkompott:
  7. Skölj rabarbern och skär dem i 2 cm breda bitar med en vass kniv. Sjud rabarbern i en kastrull tillsammans med sockret tills den mjuknat, 5-10 minuter. Låt svalna.
  8. Dela tårtbotten på mitten, lägg kräm och rabarberkompott på den ena delen och lägg den andra halvan ovanpå. Dekorera tårtan med vispad grädde, hallon och ev myntablad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…