Marängkrokant

Denna lättbakade tårtan tilltalar alla och går att förbereda i god tid inför kalaset.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Bottnar:
  • 3 äggvitor
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning:
  • 3 äggulor
  • ½ dl strösocker
  • 3 - 4 dl vispgrädde
  • 4 daim
  • Garnering:
  • 1 ask physalis

Gör så här

  1. Börja med bottnarna. Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitor och socker till hårt skum. Tillsätt bakpulvret.
  2. Rita 2 cirklar, ca 20 cm i diameter, på ett bakplåtspapper.
  3. Bred ut marängsmeten i cirklarna. Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen ca 1½-2 timmar.
  4. Låt bottnarna svalna något. Lossa dem från pappret. Låt bottnarna kallna på galler.
  5. Gör fyllningen. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden tjock. Hacka daimen. Blanda ner grädde och hackad daim i äggulesmeten.
  6. Bred fyllningen mellan och ovanpå bottnarna. Garnera tårtan med physalis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…