Marängrulle Budapest

Den klassiska Budapest-bakelsen fixar du lätt själv! Går dessutom fint att frysa in.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 6 äggvitor
  • 3 dl socker
  • 2 dl snabbmarsán-pulver
  • 100 g hasselnötskärnor
  • Topping:
  • Mandelspån
  • Fyllning:
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 ½ - 2 dl mandarinklyftor
  • Garnering:
  • Florsocker
  • Mörk choklad

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna hårt.
  2. Fortsätt vispa och tillsätt socker lite i taget. Vispa tills smeten blir riktigt tjock och stadig.
  3. Mal nötterna och blanda i äggsmeten tillsammans med marsanpulvret.
  4. Bred ut smeten på plåt med smort bakplåtspapper och strö över mandelspån.
  5. Grädda i 175 g knappt 20 minuter.
  6. Stjälp upp kakan på en ren kökshandduk när den svalnat något.
  7. Drag bort pappret och låt kakan svalna helt.
  8. Vispa grädden och bred över kakan. Låt mandarinklyftorna rinna av, dela dem i mindre bitar och strö dem över grädden.
  9. Rulla ihop kakan ganska löst och lägg den i kylen.
  10. Ringla smält choklad och pudra över florsocker innan servering.

Kommentarer

ser gott ut! tänkte testa att baka denna i morgon! ;) har samma problem som jbson bara, ska det verkligen vara ett helt paket? det är väldigt mycket :p hoppas på snabbt svar :)
Ska göra denna lilla goding i morgon! Men 1 påse marsanpulver? kikade i mitt paket och den innehåller bara 1 påse och den innehåller drygt 300g tror jag... hoppas på svar =)
Tack Irrevirre, det var en jättegod Budapest bakelse! Jag la till lite vaniljsocker i grädden och hade två extra burkar mandarinklyftor till fyllningen och det blev super.
Gjorde 2 st till min sons 17-årskalas igår. Jättegoda och mycket uppskattade. Tog 1 1/2 burk mandariner i varje. Nästa gång tar jag nog 2 burkar i varje.
Jättegod Blev favorit hos alla, men nästa gång ville min man ha mer mandariner i
supergott!!!gjorde 2 bottnar och dubblade fyllningen och så blev det en stooor god budapesttårta :-)

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…