Marängrulle Pavlova

En fantastiskt god avslutning på en middag

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 äggvitor
  • 1 tsk ättikssprit (12 %)
  • 1 1/4 + 1 1/4 dl strösocker
  • 2 tsk Maizena majsstärkelse
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 1/2 + 1/2 dl vispgrädde
  • 3 dl tärnad frukt eller bär
  • Garnering:
  • 1 kiwi

Gör så här

  1. Ugn 175 grader.
  2. Vispa 5 äggvitor med ättiksprit till en skummig massa. Tillsätt 1 1/4 dl strösocker under fortsatt vispning. Blanda ytterligare 1 1/4 dl strösocker med Maizena samt vaniljsocker och vispa i detta också. Fortsätt vispa tills marängmassan är riktigt fast.
  3. Bred ut smeten i en långpanna (30 x 40 cm) täckt med bakplåtspapper och grädda på mittfalsen i 175° varm ugn i 15 minuter. Sockra ytan lätt och stjälp upp kakan på bakplåtspapper.
  4. Låt kakan svalna innan du rullar samman den med vispad grädde blandad med tärnad frukt eller bär, t.ex. jordgubbar. Spritsa 1/2 dl vispad grädde ovanpå och garnera med kiwi i skivor.
  5. Tips!
  6. Vill du dra ned på fetthalten något i fyllningen så vispa 1 1/2 dl vaniljvisp (12 % fett, Milda) och blanda med 1 1/2 dl mellangrädde (27% fett). Frukten/bären kan fukta sig något, därför kan ett par blad gelatin smältas och blandas i om rullen t.ex. ska stå till nästa dag.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…