Marängrutor i långpanna

Långpannekaka täckt med maräng med kokos och chokladbitar i. Mums!!!!!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g smör rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 3 st äggulor
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl mjölk
  • Maräng:
  • 3 st äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl kokosflingor
  • 100 g blockchoklad, hackad

Gör så här

  1. Rör smör och socker (gärna med elvisp). Blanda i äggulorna, en i taget. Blanda mjölet med bakpulver och rör ner i smeten.
  2. OBS! OM INTE smeten känns bredbar så går det att röra ner lite mjölk. Känns smeten bredbar så uteslut mjölken i smeten
  3. Bred därefter ut i en bakplåtsklädd långpanna.
  4. Maräng: Vispa äggvitorna med sockret. Hacka chokladen grovt. Blanda ner chokladen och kokosflingorna i äggvitesmeten.
  5. Bred marängsmeten ovanpå kaksmeten .
  6. Grädda i 175 grader i ca. 20 minuter.
  7. Skär kakan i rutor medan den är varm.

Kommentarer

Supergoda, dom kommer jag att baka fler gånger.
Jag hade gärna sett en bild till receptet.
Jättegod!
Vänligen plocka bort bilden från receptet. Du har inte rätt att använda den. /Anneli

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…