Marängrutor med vinbär

Mmm

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 75 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 4 äggulor
  • Pressad saft av ½ citron
  • 2 dl vetemjöl (120 g)
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 2 msk filmjölk eller mjölk
  • Maräng
  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl röda och/eller svarta vinbär
  • Tillbehör eventuellt vispad grädde och bär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Täck botten i en långpanna med ett smort bakplåtspapper.
  2. Rör smör och socker poröst. Rör i äggulorna, en i taget, och citronsaften.
  3. Vänd ner mjölet blandat med bakpulvret och sist filen eller mjölken.
  4. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa ner sockret, lite i taget.
  5. Bred först ut sockerkakssmeten och sedan marängen ovanpå. Strö över bären.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Låt kakan svalna och lossa den från papperet med en stekspade.
  7. Skär kakan i 24 rutor. Servera kakorna enkla eller dubbla med grädde emellan. Man kan också lägga på en gräddklick och ställa på en halv kaka som på bilden och garnera med en vacker bärklase.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…