Marängtårta med chokladmousse och hallon

Glutenfri

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 st äggvitor, kalla
  • 0,5 tsk citron, pressad
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 dl florsocker
  • 30 g mandelspån
  • 2 msk strösocker
  • Chokladmousse:
  • 100 g mjölkchoklad
  • 1 st äggula
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering:
  • 200 g hallon
  • 1 knippe mandelspån, rostade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Rita en cirkel på ett bakplåtspapper, ca 24 cm i diameter.
  3. Marängbotten:
  4. Vispa äggvitorna med citronsaften till ett fast skum. Tillsätt hälften av strösockret, fortsätt vispa. Tillsätt resten av sockret under vispning och vispa till en riktigt fast marängsmet.
  5. Sikta i florsockret och vänd ner försiktigt. Bred ut marängsmeten så jämt som möjligt i den markerade cirkeln. Strö över mandelspån och strösocker.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen 10 min. Sänk värmen till 100° och grädda ytterligare ca 1 1/2 timme. Låt marängbottnen kallna på galler innan papperet försiktigt dras bort.
  7. Chokladmousse:
  8. Hacka choklad och smält i skål över vattenbad. Blanda i äggulan. Låt svalna. Vispa grädden till fast skum. Vänd först ner hälften av grädden i chokladen och sedan försiktigt resten. Låt stå i kyl ca 2 timmar.
  9. Bred moussen över marängbottnen och garnera med hallon och rostade mandelspån.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…