Mårbackakaka

En mjuk kaka med smak av havre och mandel, den bakas av skrädmjöl som tillverkas på Mårbacka. På Mårbacka serverades grädde och lingonsylt till denna kaka.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 dl skrädmjöl, finns i hälsokosten
  • 200 g smör
  • 2½ dl socker
  • 3 ägg
  • 1½ dl vatten
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 st bittermandlar, rivna

Gör så här

  1. Ugn 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Smält smöret.
  4. Blanda skrädmjöl, socker, bakpulver och de rivna bittermandlarna i en bunke.
  5. Rör ner mjölblandningen och vattnet växelvis i ägg och sockersmeten.
  6. Blanda till sist ner det smälta smöret.
  7. Häll smeten i en smörad och bröad kakform.
  8. Grädda i ugn, 175 grader, i 50 minuter. Låt kakan svalna innan du serverar den.
  9. Receptet kommer från Mårbackastiftelsens samlingar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…