Maria Magdalenakakor

De ser inte mycket ut för världen, de här kakorna, det ska erkännas - men skenet bedrar som så ofta. De är spröda, har smak av mandel och choklad och är så läckra att de kommer att få en strykande åtgång. Göm kakburken!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 225 g smör eller margarin
  • 2 1/2 dl brun farin
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl sötmandel
  • 100 g mörk blockchoklad

Gör så här

  1. Rör matfett, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt äggen, ett i sänder. Blanda mjöl och bakpulver. Hacka mandel och choklad och rör ned alltsammans i smeten.
  2. Forma smeten till små bollar, ca 80 st. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och platta till dem något. Grädda i 175° ca 15 minuter tills kakorna är ljusbruna.

Kommentarer

Det blev väldigt goda kakor, men jag hade inte blockchoklad hemma så det blev 70% mörk choklad istället, blev Kanon.
riktigt goda.rekomenderas.
Jättegoda, 5 stjärnor. Kommer att bakas flera gånger.
Helt underbara kakor!!!!!!! Smälter i munnen och lätta att göra.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…