Mariannetryffel

Snabbgjord tryffel som smakar rikligt av Mariannekarameller.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 30 st mariannekarameller
  • 250 g mörk choklad (70 %)
  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad

Gör så här

  1. Krossa Mariannekaramellerna, i en mortel eller med en kavel inslagna i en plastpåse.
  2. Värm grädden i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan. Finhacka choklad och rör ner i grädden. Tillsätt Mariannekrosset och rör tills allt är smält.
  3. Låt blandningen svalna i en dryg timme i kylen. Forma sedan små bollar av chokladen och lägg in i frysen en kvart.
  4. Smält vit choklad i vattenbad. Ta ut tryfflarna ur frysen och doppa dem i chokladen med hjälp av en gaffel. Låt torka och förvara sedan i kylskåp.

Kommentarer

Den här bilden är upphovsrättsskyddad och ska således inte upp här på matklubben utan fotografens tillstånd. Mvh Yvva

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr