Marinerad kyckling

Mycket god och enkel rätt både till fest och vardag. Förbereds dagen före

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 1 kg kycklingfiléer
  • Salt
  • Peppar
  • Olja
  • Riven ost
  • Marinad:
  • 2 dl grädde
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 msk kycklingfond
  • 8-10 soltorkade tomater, delade i småbitar
  • ½ ask provensaliska örtkryddor (finns i frysdisken)
  • ½ tsk sambal oelek

Gör så här

  1. Krydda filéerna (minst 6 st) med salt och peppar och pensla med olja. Stek dem hela i ugnen. 175 grader ca 30-40 minuter. Låt dem svalna.
  2. Dela kycklingfiléerna i skivor och lägg dem i en ugnssäker form.
  3. Blanda marinaden. Gör gärna dubbel sats av marinaden för att få rikligt med god "sås".
  4. Låt detta småsjuda i 10 minuter. Häll marinaden över den delade kycklingen. Låt stå och dra över natten.
  5. Strö lite riven ost över och gratinera i 225 grader i ca 20 minuter.
  6. Servera med ex. potatisgratäng och grönsallad

Kommentarer

Fantastiskt gott! Vi var sex personer som åt det igår, och idag suger vi i oss resterna. En femma!

Liknande recept