Marinerad kyckling

Fyra enkla ingredienser är allt som behövs för att få en perfekt sötsur marinad. Prova även marinaden på fläskkött som omväxling.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kyckling, ca 1,6 kg
  • Marinad:
  • 1 dl kinesisk soja
  • 4 msk honung
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta, hackad

Gör så här

  1. Dela kycklingen i 8 delar. Blanda soja, honung, citronsaft och hackad vitlök väl i en stor skål.
  2. Lägg kycklingbitarna i en skål. Pensla kycklingen med marinaden. Häll över resten av marinaden. Täck över med plastfolie och marinera i kylen i 30 minuter.
  3. Sätt på grillen och täck en plåt med folie. Ta upp kycklingen ur marinaden och placera den på folien. Kasta bort marinaden.
  4. Grilla kycklingen 10 cm från värmen tills den är genomstekt och en klar sky rinner ur kycklingen, ca 20-25 minuter. Vänd kycklingen var 5.e minut. Lägg upp kycklingen på fat och servera genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept