Marinerad skinkfilé med tomatsalsa och avokadocrème

Prova Cane syrup i marinader, till grillningar eller i sommarsalladen med färska rotfrukter och grönsaker. Ett bra tips att sätta piff på sommartallriken!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6-800 g benfri skinkstek/filé
  • Marinad:
  • 2 msk Cane syrup/Rörsocker sirap (Dansukker)
  • 1 msk kinesisk soja
  • 3 msk olja
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 krm mald svartpeppar
  • Tomatsalsa:
  • 3-4 tärnade tomater
  • 1 tärnad rödlök
  • 1-2 rivna eller finhackade vitlöksklyftor (kan uteslutas)
  • 200 g vattenmelon i tärningar
  • 20 cm tärnad slanggurka
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 2 msk olja
  • 1-2 msk Cane syrup/Rörsocker sirap
  • 1 krm vaniljsocker
  • ½ dl finhackad basilika
  • ½ dl finhackad persilja
  • 1 tsk flingsalt
  • ½ tsk nymald svartpeppar
  • Avocadokräm:
  • 2 mogna avokador
  • Rivet skal av 1 lime
  • 1 msk färskpressad limesaft
  • 1 tsk Cane syrup/Rörsocker sirap
  • ½ tsk salt
  • 1 krm mald svartpeppar

Gör så här

  1. Marinad:
  2. Blanda samman ingredienserna till marinaden.
  3. Lägg köttet i marinaden och låt ligga i minst 30 minuter.
  4. Stek eller grilla köttet.
  5. Skär det i skivor.
  6. Tomatsalsa:
  7. Blanda samman samtliga ingredienser och ställ kallt till serveringen.
  8. Avocadokräm:
  9. Dela avokadorna och tag bort kärnorna.
  10. Gröp ur köttet och mosa det med en gaffel.
  11. Blanda moset med övriga ingredienser.
  12. Ställ kallt till serveringen.
  13. Servera köttet tillsammans med salsan, avokadocremen, gärna pinjekärnor, sallad och bröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@scan

Faluwok

En asiatisk wok med svensk touche. Hoisinsås är en universalkrydda som sätter karaktär på rätten.