Marinerade grillade nektariner (persikor)

Supersnabb god efterrätt när du ändå har grillen igång.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 persikor eller nektariner
  • ca 2 msk flytande honung
  • ca ½ pressad lime
  • ca 1 msk råsocker
  • Rivet limeskal
  • Basilika

Gör så här

  1. Skär nektarinerna (persikorna) i klyftor (minst en frukt per person)
  2. Ringla över honungen, pressa lime och strö över råsocker. Blanda runt. Låt ligga en stund i rumstemperatur. Grilla klyftorna
  3. Lägg upp i portioner och strö över rivet limeskal.
  4. Servera tillsammans med vaniljglass och garnera med lite basilika (tycker du inte om basilika så ta istället cintronmeliss).
  5. Mängden honung, socker o lime är ungefärliga, beror lite på persikorna söthetsgrad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@wacicu

Älgörtsdricka

Mycket god dricka/saft. I smaken påminner den om fläderblomsdricka, och man gör den på samma sätt. Skillnaden är att älgörten är något beskare. Älgörten,…

@doctorwho

Enkla bananmuffins

Ett av de enklaste recepten jag vet. Det blir ca 24 muffins av en banan. Använd små amerikanska muffinsformar eller dubbla vanliga. Jättegott att…