Marinerade kantareller

Kanonrecept om man hittat mycket svamp och är trött på svampstuvning och stekt svamp

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g kantareller
  • 1 scharlottenlök
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 4 dl vatten
  • 1 ½ tsk salt
  • 4 vitpepparkorn
  • 1 tsk dillfrö
  • 2 dl kallpressad rapsolja (Gunnarshögs!)
  • Några dillvippor

Gör så här

  1. Rensa svampen och skala och hacka löken.
  2. Koka upp vatten, vinäger, salt, peppar och dillfrö och lökhack till en lag. Låt sjuda på svag värme i cirka tio minuter.
  3. Sila av spadet och förväll svampen i cirka tio minuter. Häll av lagen genom ett durkslag.
  4. Värm rapsoljan i en kastrull tillsammans med dillvipporna. Jag rekommenderar Gunnarshögs nötiga eftersom jag tycker att alla andra kallpressade rapsoljor har en konstig bismak (ja, även ICAs). Oljan ska absolut inte koka, bara hettas upp tillräckligt så att dillaromen sprids.
  5. Fyll en väl rengjord burk med svamp och dillvipporna. Tryck till lite så att de packas. Häll sedan på den varma oljan och förslut burken.
  6. Förvara de marinerade kantarellerna mörkt och lite svalt, men absolut inte i kylskåp (då stelnar oljan). Håller upp till sex månader – om du kan hålla dig från burken, vill säga.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…