Marmelad med päron och tranbär

Vill du inte ha så tydliga päronbitar i marmeladen kan du mosa marmeladen med en potatisstöt strax innan du tillsätter sockret.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 125 g torkade tranbär
  • 500 g päron, skalade och urkärnade
  • 3 dl syltsocker

Gör så här

  1. Skär de urkärnade och skalade päronen i små bitar. Lägg päronbitarna i en kastrull tillsammans med tranbären.
  2. Koka upp på svag värme och låt sjuda under lock i 10 minuter. Rör om under tiden.
  3. Tillsätt sockret, höj värm-en något och låt allt koka ordentligt i ytterligare 5 minuter under omrörning.
  4. Tag grytan från värmen och skumma eventuellt av marmeladen med en sked. Häll därefter allt på varma och väl rengjorda burkar. Förslut och förvara mörkt och svalt.

Kommentarer

Mycket god ! Speciellt god att ha på mörkt bröd såsom rågbröd, eller till en fin bit Brie-eller annan mögelost =)

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…