Marmeladbitar med hallonsmak

Fantastiskt goda!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g färska eller 1 liter frysta hallon
  • 1/2 dl citronsaft
  • 6 dl socker
  • 1 tsk citronsyra
  • 1 1/2 flaska fruktpektin,270 ml
  • Garnering:
  • socker

Gör så här

  1. Lägg bären i en kastrull och värm upp under omrörning tills de brister och avger sin saft.
  2. Häll upp bärmassan i en sil och passera med hjälp av baksidan av en sked tills endast fröna finns kvar i silen.
  3. Häll tillbaka bärmassan i den rengjorda kastrullen.
  4. Tillsätt citronsaft,socker och citronsyra.
  5. Värm upp under omrörning och låt koka någon minut tills sockret är upplöst.
  6. Häll ner fruktpektin under omrörning.
  7. Låt koka kraftigt 1 minut.
  8. Dra kastrullen från värmen.
  9. Gör ett marmeladprov genom att hälla lite av marmeladen på ett tefat och ställ kylskåpskallt en stund.
  10. Marmeladen ska vara så stel då den kallnat att den går att skära i bitar,om inte,tillsätt mer pektin och koka yttligare någon minut.
  11. Gör nytt marmeladprov.
  12. Skumma den färdiga marmeladen.
  13. Vik aluminiumfolie till en fyrkantig form,ca 20x20 cm.
  14. Häll den nykokta marmeladen i formen och låt stelna rumsvarmt och luftigt 1 dygn.
  15. Skär upp marmeladen i fyrkantiga bitar och ställ dem med mellanrum på en bricka att torka 1 dygn.
  16. Rulla marmeladbitarna i strösocker.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…