Marmeladbrownies i långpanna, 30×40 cm.

Amerikanskt recept översatt till svenska.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 256 g smör
  • Ca 290 g mörk choklad
  • 3 ½ dl strösocker
  • 2 ½ dl apelsinmarmelad
  • 4 stora ägg
  • 2 tsk vaniljessens
  • 2 tsk rivet apelsinskal

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175º. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Ställ åt sidan.
  3. Smält smör och choklad i vattenbad. Rör om hela tiden tills allt är smält. Ställ åt sidan för att svalna i 10 minuter.
  4. Vispa ägg, socker och marmelad smidigt med elvisp på medelhastighet. Vispa i chokladblandningen.
  5. Rör med en trädslev ner mjölblandningen. OBS! Vispa inte i smeten nu. Fördela smeten i långpannan så att det fyller upp från hörn till hörn. Jämna till ytan med baksidan av trädsleven.
  6. Grädda kakan i 20 minuter. Den ska fortfarande vara lite fuktig i mitten då du drar upp provstickan. Låt den svalna i pannan i minst 1 timme. Skär sedan upp den i rutor. Lyft upp rutorna försiktigt med en spatel eller tårtspade.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…