Marmeladrutor

Baka sockerkakan i långpanna går betydligt snabbare än om man gräddar den i en hög kakform. Dessutom kan man göra enkla och lätta små bakelser av den stora kakan. Här med marmelad och mandelflagor som dekoration.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • Skal och saft av en apelsin
  • Skal och saft av ½ citron
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Smör eller margarin till formen
  • Garnering:
  • Aprikosmarmelad
  • Flingad sötmandel

Gör så här

  1. Rör matfett och socker vitt och pösigt.
  2. Rör ner äggen, ett i taget samt rivet skal av apelsinen och citronen.
  3. Blanda mjöl och bakpulver och pressa fruktsaften.
  4. Tillsätt mjölblandningen och saften omväxlande till smeten och bred ut den i en väl smord form av folie eller smörpapper, ca 20x30 cm.
  5. Grädda kakan på högt läge i ugnen och känn efter med en sticka att den är väl genombakad.
  6. Låt kakan svalna något och lossa den från formen. Bred marmelad på den ljumma kakan och strö på mandelflagorna. Skär kakan i bitar när den kallnat helt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…