Marmorerad apelsinchoklad

Pyssligt men gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g vit choklad
  • 300 g mörk blockchoklad, hackad
  • 4 droppar apelsinolja

Gör så här

  1. Pensla en ugnsform, 30 x 25 cm, med smält smör eller olja. Täck botten med smörpapper och låt papperet hänga ut över två kanter.
  2. Lägg den vita chokladen i en värmetålig skål, ställ den över en kastrull med sjudande vatten och rör om tills chokladen har smält och är slät. Låt svalna något. Gör likadant med den mörka chokladen. Tillsätt två droppar apelsinolja i vardera chokladskålen och rör om väl.
  3. Låt omväxlande vit och mörk choklad droppa ned i den iordninggjorda formen, en matsked i taget. Vicka försiktigt på formen så att chokladen sprids ut i ett jämnt lager över hela botten. Använd skaftet till en gaffel till att dra genom chokladen så att den ser marmorerad ut. Låt den stelna.
  4. Lyft försiktigt upp chokladen ut formen med hjälp av smörpapperet och dra av papperet. Skär chokladen i fyrkantiga bitar med vass kniv och den kan förvaras i kylsksåp upp till fyra veckor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…