Marmorerad chokladtårta á la viktväktarna

5½ poäng per bit

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 18 mördegskex
  • 1 msk kakaopulver
  • 2 1/4 dl kvarg 1 %
  • 240 g färskost max 5 %
  • 1½ dl socker
  • 1 dl mellangrädde max 27 %
  • Bittermandelarom några droppar
  • 50 g mörk blockchoklad
  • 35 g vit choklad

Gör så här

  1. Smält margarinet i en liten kastrull. Smula kexen i små bitar och blanda med kakao och margarin.
  2. Häll blandningen i en kakform med löstagbar kant ( 26 cm i diameter) som är klädd med bakfolie.
  3. Låt stå kallt i 1 timme.
  4. Blanda kvarg, färskost och socker. Vispa grädden, vänd ner det och smaksätt med bittermandelarom.
  5. Smält chokladen i separata vattenbad.
  6. Rör ner den mörka chokladen i hälften av krämen och den vita chokladen i den andra hälften.
  7. Bredut den ljusa krämen ovanpå tårtbottnen och därefter den mörka krämen ovanpå.
  8. Dra med en sked genom krämlagren så att det blir ett marmorerat mönster.
  9. Låt chokladtårtan stå kallt i ca 3 timmar.
  10. Skär i bitar och servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@suss_b

Maffig chokladtårta

Härlig och mäktig chokladbomb! Två kladdkakor med mjölkchokladkräm som fyllning och mörk chokladkräm till topping!

@juls

Chokladtårta

Detta är en riktigt god och enkel tårta att göra! Den är fyllig och en garanterad hit!