Marmorerad citron- och chokoffèekaka

Kombinationen av smakerna, citron, choklad och kaffe är värd att pröva. Saftig och lättbakad.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 stora ägg
  • 150 g smält smör
  • 3 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl filmjölk eller yougurt
  • Rivet skal av en citron + 2 msk saft
  • ½ dl kakao
  • 3 tsk frystorkat kaffe utrört i en aning hett vatten
  • Till formen:
  • 25 g smör
  • 1 dl mandelspån

Gör så här

  1. Smörj en 2-liters sockerkaksform och fördela mandelspånen jämnt.
  2. Sätt ugnen på 175º.
  3. Vispa ägg och socker pösigt.
  4. Blanda och sikta ner vetemjöl och bakpulver. Tillsätt filmjölken, det smälta smöret och rör till en jämn smet. Vispa inte. Dela den i två lika stora delar. Smaksätt den ena med rivet citronskal och den andra med siktad kakao och frystorkat kaffe utrört i en aning hett vatten.
  5. Klicka med en stor sked ut smeten i formen, omväxlande ljus och mörk.
  6. Grädda på nedersta falsen i 50-60 minuter, prova med en sticka då tiden varierar i olika ugnar.
  7. Stjälp upp den när den svalnat i några minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…