Marmorerade chokladrutor

Två favoriter kombinerade i en! De här chokladrutorna är marmorerade med krämig cheesecakesmet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ dl lättmjölk
  • ½ dl olja eller flytande margarin
  • 3/4-1 dl äppeljuice
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker eller ½ tsk vaniljarom
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1½ dl + 2 msk strösocker
  • 1 dl kakaopulver
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 dl hackad blockchoklad
  • ½ dl hackade valnötter
  • 120 g kesella gourmet eller philadelphia light

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader. Klä en bakform, 20x20 cm, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
  2. Blanda noga samman mjölk, matfett, äppeljuice, 1 ägg och vaniljsocker.
  3. Blanda ihop i en annan skål mjöl, 1½ dl socker, kakao och bakpulver. Blanda väl. Rör ner chokladhacket och valnötterna. Tillsätt mjölkblandningen och rör om till en jämn smet. Späd ev. med mer äppeljuice. Spara 1 dl smet och häll resten i bakformen.
  4. Blanda samman osten, det återstående ägget och resten av sockret till en jämn smet. Häll smeten över chokladsmeten i bakformen. Klicka på den sparade chokladsmeten. Dra en kniv genom smeten så att den marmoreras.
  5. Grädda mitt i ugnen 40-45 minuter tills en provsticka känns torr. Låt kakan svalna på ett galler. Stjälp upp kakan och skär den i rutor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…