Marsipan

Gör din egen marsipan fri från konserveringsmedel och andra tillsatser.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 25 g smör eller margarin
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vetemjöl
  • 500 g mandelmassa
  • 4 dl florsocker

Gör så här

  1. Koka upp matfett och vatten i en kastrull. Tillsätt mjölet och vispa tills smeten släpper kastrullens kanter. Låt smeten kallna.
  2. Riv mandelmassan på rivjärn eller matberedarens rivskiva. Blanda den kalla smeten med mandelmassa och florsocker till en smidig marsipan.
  3. Färga eventuellt marsipanen röd, grön och gul med karamellfärg eller låt den vara ofärgad.
  4. Smaksätt eventuellt marsipanen med t ex choklad, hackade nötter, apelsinskal eller kardemumma.
  5. Observera att karamellfärg är ett tillsatsämne (sockerkulör).

Kommentarer

Jättebra recept Tack Tine

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…