Marsipanägg

Marsipangodisar är gott

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g odense mandelmassa lyx
  • 50 g finhackad ljus choklad
  • 2 msk Grand mariner eller annan citruslikör
  • 50-100 g riven vit choklad
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • Gul hushållsfärg
  • 200 g odense mörk choklad

Gör så här

  1. Blanda mandelmassan med den finhackade ljusa chokladen och rivet apelsinskal. Tillsätt likören och några droppar gul hushållsfärg. Blanda om ordentligt.
  2. Rulla sedan till ägg om ca 30 g styck. Ställ dem på en plåt med bakplåtspapper och låt de stå att torka gärna över natten,gör man dem tidig på morgonen kan de stå till kvällen.
  3. Doppa äggen i mörk smält odense choklad (ca 31 grader) strö över lite riven ljus choklad på toppen av äggen. Låt stelna. Ät och njut.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…