Marsipanbrownies i långpanna

Mums! Bakas i stor panna, 30x40 cm.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 3 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bikarbonat
  • 1 ½ tsk salt
  • 300 g smör
  • 250 g mörk blockchoklad
  • 600 g marsipan
  • Ca 3 ½ dl strösocker
  • 6 ägg
  • 1 ½ tsk mandelessens

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175º.
  2. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en skål.
  3. Smält smör och blockchoklad i vattenbad. Rör om hela tiden tills smör och choklad har smälts samman. Låt denna blandning avsvalna i 5 minuter.
  4. Mal marsipan och socker ihop till en tjock massa. Tillsätt äggen och vispa tills allt är väl blandat. Tillsätt smör- och chokladblandningen under fortsatt vispning. Rör ner mjölblandingen. Bred ut smeten i långpannan så att den fyller från hörn till hörn.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i 22 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite fuktig då du drar upp provstickan. Låt kakan svalna i pannan i minst 30 minuter.
  6. Skär upp brownies i 30 bitar medan den fortfarande är i pannan. Lyft försiktigt upp bitarna med en spatel eller tårtspade.
  7. Ät och njut, om du inte bantar. För då är denna brownies inte något för dig.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…