Marsipanfromage

En mäktig dessert som är otroligt god.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 2 äggulor
  • 1 dl socker
  • 150 g marsipan
  • 1 krm malen kardemumma
  • 3/4 dl crème fraiche
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering:
  • Valfria bär

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5-6 minuter.
  2. Vispa äggulor och socker ljust och pösigt. Riv marsipanen och rör ner den i äggsmeten. Tillsätt kardemumma och crème fraiche. Rör till en jämn smet.
  3. Krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme. Rör ner gelatinet i äggsmeten i en fin stråle under fortsatt omrörning.
  4. Vispa grädden och rör ner den i smeten. Fördela fromagen i 4-6 portionsglas. Ställ dem kallt att stelna, ca 4 timmar. Garnera med jordgubbar eller andra bär, efter säsong.

Kommentarer

Den var lätt att göra och god men enligt mitt tycke var den för söt. Nästa gång jag gör den så utesluter jag sockret och river i lite citronskal. Tack för ett bra recept.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…