Marsipankyssar

Kyssar fyllda med marsipan, apelsinlikör och bittersöta pomeransskal. En underbar liten godsak att avsluta en härlig festmiddag med!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1½ dl vetemjöl
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 msk strösocker
  • Fyllning:
  • 1 dl sötmandel
  • 200 g marsipan
  • 5 msk apelsinlikör
  • ½ msk malda pomeransskal
  • Garnering:
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 1 tsk matolja

Gör så här

  1. Hacka samman mjöl, matfett och socker till en deg, för hand eller i en matberedare. Rulla ut degen till en tjock rulle, ca 3 cm i diameter. Låt den vila i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär rullen i 18 skivor, ca ½ cm tjocka. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Grädda kakorna mitt i ugnen, 8-10 minuter.
  3. Gör fyllningen: Mal mandeln och grovriv marsipanen. Blanda mald mandel och riven marsipan med likör och pomeransskal. Forma eller spritsa toppar av fyllningen på varje kaka.
  4. Gör garneringen: Smält blockchokladen med matoljan i vattenbad eller i mikron. Häll choklad över kakorna så att topparna täcks. Låt kakorna stå svalt tills chokladen stelnat.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…