Marsipannougathjärtan

Så läckra till lucia och framåt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g mandel
  • 200 g Dansukker Florsocker
  • 200 g mjuk nougat
  • Ljus/mörk choklad
  • Kakpynt

Gör så här

  1. Skålla, skala och mal mandeln. Arbeta samman mandel och Florsocker.
  2. Kavla ut marsipanen mellan plastfilm eller papper till en 3-4 mm tjock platta. Gör detsamma med nougaten och lägg den ovanpå ena halvan av marsipanen. Täck med andra halvan och tryck till.
  3. Tag ut små hjärtan med hjälp av form eller skär ut efter mall. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro och doppa varje hjärta. Garnera med kakpynt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…