Mascarpone-glass med aprikoshalvor

Kan inte säga annat än mums!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ dl flytande honung
  • 250 g marcarpone, färskost
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 burk aprikoshalvor, ca 300 g
  • 2 msk smör
  • 2 msk råsocker
  • 1/4 tsk kanel
  • Rostad flagad mandel
  • Citronmeliss

Gör så här

  1. Vispa äggulorna och florsockret vitt och pösigt. Blanda ner vaniljsockret och honungen. Blanda ner mascarponen och grädden som inte vispats för hårt. Ställ i frysen i minst 4 timmar.
  2. Smält smöret, råsockret och kanelen i en stekpanna. Lägg i de väl avrunna aprikoshalvorna och låt dem bli varma.
  3. Servera kulor av glassen på tallrikar och de varma aprikoserna med kanelsåsen vid sidan, strö över flagad mandel och garnera gärna med citronmeliss.

Kommentarer

Jättegod, men lite tung och mastig glass. Jättegod kanelsås till aprikoserna, men jag misslyckades första gången. Hade nog för hög temperatur för sockret blev karamelliserat och stenhårt. Sammantaget en mycket god och omtyckt dessert!

Liknande recept