Mascarponekräm och rabarberkompott med gott sting

Smaskens.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Rabarberkompott:
  • 500 g rabarber
  • 2 msk färskriven ingefära
  • 1 dl socker
  • 0,5 dl vatten
  • Mascarponekräm:
  • 1 burk mascarpone, 250 g
  • 2 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering: citronmeliss

Gör så här

  1. Kompotten:
  2. Skala rabarbern om den är tjock och träig. Dela i ca 2 cm stora bitar. Skala och riv ingefära fint på rivjärn.
  3. Lägg rabarber och ingefära med socker i en kastrull.
  4. För att få en mer "crunchy" kompott, spara 1 dl av bitarna och lägg i när drygt halva koktiden gått.
  5. Häll på vatten. Sjud försiktigt i drygt 15 minuter till en fin kompott.
  6. Om kompotten känns blaskig, red med 1 tsk maizena, eller potatismjöl, utrört i 1 msk vatten.
  7. Krämen:
  8. Rör samman mascarpone, socker och vaniljsocker till en smidig kräm.
  9. Klicka upp krämen i fina serveringsglas och servera med en rejäl sked rabarberkompott på toppen.
  10. Dekorera med citronmeliss.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr