Maskrossaft

En god saft som barnen och jag brukar göra tillsammans. Det är kul att plocka blommor ju.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8 dl vatten
  • 4 ½ dl strösocker
  • ½ l maskrosblommor (bara det gula)
  • Lite muskot (tar bort det beska)
  • 1 msk citronsyra

Gör så här

  1. Vatten och socker kokas 15 minuter. Skölj blommorna under tiden. Tillsätt därefter blommorna och lite muskot. Låt småkoka 1 timme.
  2. Citronsyran rörs ner. Sila ifrån blommorna.
  3. Häll saften på rengjord flaska.
  4. Blanda saften med vatten efter egen smak.
  5. Gör man mycket saft är det bättre att frysa den. Saften är inte så hållbar.

Kommentarer

saften blev "nog" god, med andra ord inte jätte god, för jag tog i alldeles för mycket muskot i, så att det blev en muskot saft, men jag tänkte göra om den och denna gången undrar jag hur mycket muskot jag ska ha i?
Fräsch och god, men lite, lite "maskrossmak", vad nu det är! ;-D Lägger in en bild som du kan ta bort om du vill! Kul att ha provat! Lena
God saft............barnen gillade den
Jag har plockat blommbladen på ett ungefär, behöver inte tryckas ihop. Lycka till,,,,,,,,,,,Lena
Skall blomdelen vara 0,5l ihoppressad?
Låter kul! Menar du att man bara ska använda sig av själva "blombladen"? Alltså inte hela blomman? Brukar ha en hel knallgul åker utanför huset på sommaren, så varför inte ha lite nytta av den! /Viralottan

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…