Matbröd med mycket gott (glutenfritt)

Blev bara sugen på att testa nått nytt, bruka "kasta" ihop lite olika ingredienser jag har hemma till nått nytt bröd då och då. Oftast med ett bra resultat, ibland kan det dock bli mindre bra... Detta blir gott och "grovt" då det är både nötkärnor, müsli, linfrön och bovete i.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 dl laktosfri mjölk eller vatten
  • 50 g jäst
  • 2 msk fiberhusk
  • ½ dl sirap
  • 1 ägg
  • 1 dl glutenfri frukt müsli
  • 1 dl krossade linfrön
  • ½ dl krossat bovete
  • 2 dl grovhackade nötkärnor
  • 5 ½ dl fin mjölmix (+ extra till utbakning)

Gör så här

  1. Värm vätskan. Slå den över jästen och lös upp. Blanda i fiberhusken, rör om och låt svälla ca 10 minuter. Hacka under tiden valfria nötkärnor grovt.
  2. När fiberhusken svällt klart tillsätter du nötkärnor, ägg, sirap, linfrö, müsli och bovetet. Blanda om ordentligt. Tillsätt sedan mjölmixen lite i taget. Arbeta degen ordentligt. Täck över och låt jäsa 30-45 minuter.
  3. Ta upp och arbeta degen ordentligt på mixat bakbord. Baka ut till antingen 2 limpor eller flera småfrallor. Går bra vilket som.
  4. Lägg på bakpappersklädd plåt och låt jäsa ytterligare ca 20 minuter. Sätt igång ugnen på 200 grader för limpor och 250 grader för småfrallor..
  5. Pensla med ägg och vatten och grädda limpor i ca 30 minuter och småfralla i 10-15 minuter tills de är gyllenbruna. Knacka gärna under en som ser färdiggräddad ut, låter den ihålig är den klar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr